Горять десятки гектарів полів, а протоколів - одиниці. Така ситуація з палінням трави на Львівщині. Минулих вихідних у Бродівському районі вигоріло 12 га. На Дрогобиччині сталося 9 пожеж, на Пустомитівщині - 61-а. Найпомітніша з них - у Скнилові, де загорілася також газова труба. Винуватця досі шукають. Від початку року в області зафіксували понад 300 пожеж.

У Львівській ОДА підготували і скерували на Кабмін спеціальний проєкт закону, який передбачає збільшення штрафів за підпал трави у 200 разів. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

пожежа у Києві, фото з соцмереж
пожежа у Києві, фото з соцмереж

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод наголосив, що сьогодні штрафи за підпал трави не здатні налякати правопорушників, адже становлять усього 170 грн та закликав голів РДА об’єднатися для вирішення насущої проблеми.

«Дуже важлива є інформаційна робота, яку роблять РДА. Але цього недостатньо. Маємо розуміти, що більшість у селі знають, хто підпалює поля. Попри те, що штрафи суто за підпал трави малі (від 170 грн), уже сьогодні є низка норм різних законів, які дозволяють притягнути до відповідальності й паліїв, і власників полів. Ми перелічили головам РДА ці можливості. Мусимо всі разом зупинити цю критичну ситуацію з підпалами», —сказав Юрій Холод.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Пожежа, фото Інформатор
Пожежа, фото Інформатор

До того ж законопроєкт розширює перелік тих, хто має право складати протоколи про підпал і кого можна притягати до кримінальної відповідальності. Наразі складати протокол мають право представники Держекоінспекції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пожежа підійшла впритул до футбольної арени - загинув рятувальник, відео

Як повідомляє портал «Знай.uа» Стіна вогню і стовпи чорного диму: Херсон перетворився на філіал пекла на землі

Також «Знай.uа " писав, що У Києві невідомі підпалили очерети, люди задихаються від їдкого диму, - "дихати нічим"