Львів ще довго не зможе оговтатися від кризи у туристичній сфері, спричиненої карантином через коронавірус. Таку думку висловив історик Ігор Лильо у коментарі виданню Тvoemisto.

За його прогнозами, для ресторанів, готелів та інших закладів міста, орієнтованих на туристів, карантин стане критичним моментом. Багато з них так і не зможуть повернутися до роботи. Найуспішнішим знадобиться час щонайменше до середини літа, щоб повернутися до нормального рівня прибутків.

Після карантину українцям знадобиться не менше двох-трьох місяців, щоб наважитися на подорожі взагалі. При цьому про подорожі за кордон та про іноземних туристів також доведеться надовго забути. Тож для Львова це означає затяжний період без туристів, який відчутно позначиться на його економіці.

На думку Лильо, людям доведеться витрачати свої заощадження на найпотрібніші речі, а не на розваги, і це буде не найкращий час для львівського туризму. У разі повернення коронавірусу восени, яке прогнозують деякі фахівці, місту взагалі доведеться попрощатися зі славою туристичної родзинки України на кілька років.

Минулого року Львів отримав від туризму до 200 мільйонів гривень, цього року таких прибутків місто точно не отримає.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, на пенсію після 60-ти: половина українців ризикують зустріти старість у злиднях

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплати і ціни в Україні помістили в карикатуру: актуально про бензин, світло та хліб

Також "Знай.ua" писав, працювати з останніх сил: в Україні зміниться порядок виходу на пенсію, що треба знати