У неділю, 29 березня, Львів накриють густі хмари, які не пропустять до міста жодного промінчика сонця. При цьому дощу не буде, розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день у Львові підніметься до 13 градусів тепла, а вночі похолодає до 11 градусів нижче нуля.

Надзвичайно теплим цей день, 29 березня, у Львові в 1986 році, тоді прогрілося до 19 градусів тепла. А надзвичайно холодним – в 1952 році, коли всі промерзла до 7,1 градусів нижче нуля.

За народним повір'ями, у цей день, 29 березня, шанували пам'ять відразу трьох мучеників: Саввіна, Папи і Трохима. За прикметами, на Саввіна прощалися з саньми і витягували з сараю вози. При цьому зауважували, що навіть в похмуру погоду не тане сніг – активно біжать струмки.

Якщо у цей день стояла тепла і сонячна погода, то очікували такої ж весни. Доброю прикметою вважалося, якщо сніги танули від сонячного тепла, а не від дощів або туману – у такому разі чекали багатого врожаю зернових.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.