Від понеділка, 23 березня, у Львові тимчасово призупинять пільгове перевезення пасажирів. Відповідне рішення було ухвалено ще 19 березня, повідомляє Львівська міська рада.

Зазначається, що обмеження діятиме на всі категорії громадян, які мають право на пільгове перевезення у громадському транспорті. Відповідні дії вжито у зв’язку із поширенням у місті небезпечної хвороби – коронавірусу, та діятимуть до кінця періоду карантину.

«Ситуація з транспортом складна. Це зумовлено тим, що набрала чинності постанова Кабінету міністрів, відповідно до якої в одному транспортному засобі мають перевозити не більше десятка осіб. Багато маршруток не виїхало на рейси ще й через те, що призупинили курсувати приміські маршрути, а багато водіїв живе в селах і не змогли дістатися на роботу», - повідомила заступниця львівського мера з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

У соціальних мережах містяни по-різному коментують це рішення міськради.

«Це для того, щоб пенсіонери не катались а сиділи вдома! Бо вони найбільш вразливі до хвороби. Для їх же блага робиться!», «Тільки з понеділка? То треба було ще минулого понеділка робити», - пишуть львів’яни.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Більшість пенсіонерів працює. Думаєте їм легко зранку вставати і так сильно хочеться покататись на маршрутці? Дивлячись, як мучуться пенсіонери, не хочеться доживати до старості», «Цинічно! Маршрутки не ходять, тролейбуси по 2-4 на маршруті, обмеження - 10 чоловік в салоні... Для кого ці обмеження безкоштовного проїзду, якщо попасти в транспорт практично нереально?», - вважають інші.

Як повідомляв Знай.ua, складно добиратися на роботу під час карантину не лише лікарям, але і працівників продовольчих магазинів. Тому популярним супермаркетам, в яких працює багато персоналу, доводиться змінити графік роботи. Ми розповіли коли вони тепер будуть відкриті.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.

Нагадаємо, зараз у багатьох людей буде чимало вільного часу, особливо у студентів і школярів. Але цей час можна зайняти весело – багато ігор тепер безкоштовні.