У п'ятницю, 13 березня, у Львові очікується похмурий ранок і такий же день. Тільки до вечора погода трохи проясниться. З самого ранку можливий невеликий дощ, але він швидко закінчиться. Такий прогноз озвучили на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день підніметься до 6-9 градусів тепла, а вночі опуститься до 5 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день, 13 березня, у Львові було в 2001 році, тоді місто грівся в 17,6 градусах тепла. А найхолоднішим – у 1956 році, коли холод досяг 14,7 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 13 березня, Укргідрометцентр

Наші пращури у цей день вшановували святого, якого називали преподобним сповідником Василем. Було помічено, що зазвичай у цей день досить тепло, хоча й дощитиме. Якщо починався дощ, то це розцінювали як добру прикмету, що обіцяє тепле літо і багатий врожай пшениці.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Крім того, дивилися, як тане сніг навколо дерев, і робили висновки про те, якою буде погода на весну.

Якщо утворилася лунка була з крутими краями, то весна буде бурхливою і швидкої, а якщо пологі – то і весна прийде поступово, з пізнім теплом і частими дощами.

За астрономічними мірками 13 березня – це рубіж між зимовим і літнім півріччям.

Нагадаємо, вчені налякали фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні.