4 березня 1949 року народився видатний український композитор, поет, творець української поп-музики Володимир Івасюк.

Саме Володимир Івасюк є одним із творців української естрадної музики. Геніальний музикант прожив коротке життя, всього 30 років, але за цей час написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів.

Володимир Івасюк з батьками та сестрою


Неймовірний музичний талант Івасюка помітили, коли хлопцю було 10 років. Про нього тоді вже говорили у рідному місті Кіцмань. А уже у 20 його пісні лунали по всій країні.

Івасюк вмів вправно грати на кількох музичних інструментах, таки як скрипка, фортепіано, віолончель, гітара. Його пісні і до нині слухають у всьому світі, але все ж є три основних які принесли йому найбільшу популярність.

Володимир Івасюк


"Я піду в далекі гори"

Цю пісню Івасюк написав 1968 року, бувши студентом Чернівецького медичного інституту. У різний час пісню виконували Василь Зінкевич, група "Плач Єремії", Русичі, Марія Яремчук , "Квітка Цісик".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


"Водограй"

Написав композицію Івасюк в 1970 році. У виконанні Назарія Яремчука і Мирослави Єжеленко "Водограй" став найкращою піснею СРСР на конкурсі "Пісня-72".


"Червона рута"

Дівчина, якій Івасюк присвятив пісню “Червона рута”, одногрупниця Марія Соколовська

Композиція була випущена 1 січня 1971 року. Саме ця пісня стала однією з найбільш популярних українських пісень у світі.


Ставши популярним у всьому Радянському Союзі, він завзято відмовлявся писати музику до російських текстів, говорячи, що він український композитор.

18 травня 1979 року його тіло було знайдене повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія - самогубство, але в неї ніхто не вірить, тому що є багато підстав для сумнівів. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка була вбивством, виконаним КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Архіви цієї справи, що зберігаються в Москві,але й досі їх нікому не показують посилаючись на гриф “таємно”.

На похорон Володимира Івасюка прийшли понад десять тисяч осіб. Труну несли на руках до самого цвинтаря.

Нагадаємо, в Україні скасовують концерти "Кроликів".

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо про стан культової співачки 90-х.

Також Знай. ua писав, що незабаром киянам покажуть гучну театральну прем'єру, яка вже зібрала 20 аншлагів по всій Україні.