У компанії ДТЕК розповіли, що змушені скорочувати виробництво електроенергії через несприятливі економічні умови

Протестуючи проти скорочення, 68-річний старший машиніст Добротвірської теплоелектростанції провів 4 години на 120-метровій димовій трубі. Злізти чоловік погодився лише після того, як йому пообіцяли повернути роботу і не звільнювати.

Інцидент на Добротвірській ТЕС стався у середу, 3 березня. За словами селищного голови Добротвора Романа Ніколаєва, керівництво ТЕС відправило старшого машиніста у відпустку за свій рахунок. Дізнавшись про це, чоловік виліз на одну з труб ТЕС, вимагаючи повернути йому роботу.

«Його просто кинули «в простой» (неоплачувану відпустку), він психанув – виліз на ту 120-метрову трубу і почепив там прапор. І добре, що сам ще й зліз. Ми тут чотири години сиділи і думали, як його звідти зняти. Бо людина не молода – вже 68 років. Але ситуація дуже складна в селищі – людей звільняють, над ними знущаються. Я вже й до обласної влади звертався через ситуацію на підприємстві», – розповів Роман Ніколаєв.

труба, фото Романа Ніколаєва
труба, фото Романа Ніколаєва
Машиніст зліз після того, як адміністрація ТЕС написала великими літерами, що його повернули до роботи (фото Романа Ніколаєва)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще


Він уточнив, що зліз чоловік після того, як адміністрація ТЕС написала великими літерами на трубі, що його повернули до роботи. Після цього лікарі перевірили стан здоров'я машиніста і відпустили його додому.

За словами Романа Ніколаєва, ще від грудня 2019 року багатьох працівників ТЕС відправляють відпустки за власний рахунок, а частину працівників звільнили. Зараз на підприємстві працює близько 600-700 осіб.

«Ситуація дуже складна в селищі, бо звільняють людей. Люди дуже обурені і злі, на ТЕС створюють простої, роблять такі умови, щоб людина сама захотіла піти з цієї роботи. У мене тяжкі відносини з цим підприємством. Воно не платить нам податки, воно розташоване за межами населеного пункту і платить нам лише земельний податок – 120 тис. грн в рік.До того ж це підприємство-гігант, ви уявіть як ту громаду втримати», – розповів голова Добротвору.

Нагадаємо, раніше Гройсман на прощання подарував Ахметову ТЕЦ? Таємний указ прем'єра потрапив у мережу

Як повідомляє портал «Знай.uа» Якщо ціну на газ для Луганської ТЕС не знизити, область буде повністю паралізована, - Москаль

Також «Знай.uа " писав, що Законопроект 2233 матиме негативний вплив на енергетику, - Енергетична асоціація