У Львові суддя окружного адмінсуду вилучила із зали засідань вільну слухачку через релігійну символіку.

Про це повідомляє інформаційний портал "Zaxid.net".

Так стало відомо, що у середу, 26 лютого львівська суддя Олена Хома вилучила із зали засідань вільну слухачку Анну Микитин, яка використовувала вервицю під час розгляду справи.

На початку засідання, коли судді встановили, хто зі сторін прибув на засідання, головуюча Олена Хома звернулася до однієї присутніх.

Львівська суддя вилучила із зали засідань слухачку через релігійний атрибут

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Пані Микитин, суд просить вас залишити залу засідань з огляду на те, що ваша поведінка не відповідає поведінці присутнього в залі засідання. Використання релігійних атрибутів заборонене в залі судових засідань", – заявила Олена Хома.

Одразу ж після цього до Анни Микитин підійшов працівник суду та почав виводити її в коридор. При цьому жінка не чинила опору, проте в свою чергу вона обурилася і назвала таку поведінку суду принизливою та дискримінаційною.

"Вервички вона боїться. Я взяла вервичку на руку, і це її образило", – заявила Анна Микитин.

Львівська суддя вилучила із зали засідань слухачку через релігійний атрибут

Варто відзначити, що в жодному документі щодо регламенту проведення судових засідань не прописано про заборону використання релігійної символіки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у мережі розкрили підлу схему Приватбанку і показали, як на українців оформляють "вічні" кредити.

Як повідомляв Знай. ua, гроші виманюють гроші прямо біля банкоматів, першими постраждали пенсіонери.

Також Знай. ua писав, що ПриватБанк блокує оплату комуналки через Приват24.