У Львові з 25 лютого почала діяти послуга «єМалятко». Про це стало відомо з повідомлення Міністерства цифрової трасформації.

Зазначається, що Львів став шостим містом, де запустили цю комплексну адміністративну послугу, яка дозволяє новоспеченим батькам через одну заяву отримати доступ до восьми сервісів.

Поки що сервіс доступний у трьох львівських пологових будинках: №1, Львівському державному обласному пренатальному центрі та міській клінічній лікарні №3. Сервіс діє у режимі бета-тестування.

За допомогою сервісу можна здійснити державну реєстрацію факту народження; визначити походження дитини; зареєструвати її за місцем проживання, оформити отримання допомоги при народженні дитини та для дітей, що виховуються у багатодітних сім’ях.

Фото: Міністерство цифрової трасформації

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того, можна зареєструвати дитину у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків; визначити її громадянство та внести інформацію про неї до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису.

Раніше для цього потрібно було 11 разів відвідувати держустанови та зібрати 37 видів документів.

Нагадаємо, раніше росіянка не хотіла Скорпіона, і полетіла народжувати з Москви на Камчатку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Києві – чергова страшна знахідка. На цей раз у сміттєвому баку було виявлено труп дитини

Також Знай.uа писав, що в 2020 року в Україні почалася медична реформа, які зміни чекають на українців.