Водопостачання та водовідведення у Львові подорожчали з 1-го лютого, тому вже дуже скоро містяни отримають платіжки з іншими цифрами.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Малоприємну для галичан новину повідомила речниця ЛМКП "Львівводоканал" Уляна Горбата.

За її словами, рішення про подорожчання води у Львові НАКРЕП ухвалила ще 10 січня, тому для містян це не повинно стати новиною.

Речниця підкреслила, що подорожчання зумовлене підвищенням зарплат працівникам "Львівводоканалу", здорожчанням електрики та інфляцією. Подорожчання можна уникнути лише якщо Львівська міськрада погодиться покривати різницю витрат за кошти міського бюджету, але це малоймовірно, вважає посадовець, оскільки бюджет на рік уже затверджений.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Андрій Садовий, фото: То є Львів
Андрій Садовий, фото: То є Львів

Загалом водопостачання та водовідведення для львів’ян подорожчає на 4 грн, тобто з 16,03 грн до 20,3 грн за куб. м. Уляна Горбата зазначає, що середньостатистична сім’я у Львові споживає на місяць 10 куб. м води, тож їм доведеться платити приблизно на 40 грн більше.

Нагадаємо, в Україні затвердили нові тарифи на воду. Нові ціни на центральне водопостачання і водовідведення зростуть в середньому на 15-20%.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марсу"

Також "Знай.ua" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео