До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано двох місцевих мешканців, які нещодавно прибули з Китаю. У обох медики помітили симптоми респіраторного захворювання, тому їх помістили у спецбокси. Про це стало відомо з виступу під час брифінгу в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації Андрія Васька.

Як стало відомо, один із госпіталізованих - 20-річний хлопець, який приїхав з навчання у Китаї. Однак весь час перебування у Китаї він знаходився далеко від Уханю, де вирує епідемія небезпечного коронавірусу.

Фото: inlviv

Другий гіпотетичний хворий, 40-річний чоловік, перебував у Китаї як турист, однак вирішив перервати поїздку і повернутися додому після початку епідемії.

В департаменті охорони здоров’я зазначають, що обидва львів’янина перебували на великих відстанях від епіцентру захворювання, а їхні симптоми не вказують безпосередньо на коронавірус. Пацієнтам провели тести на грип, однак вони негативні. Інші аналізи відправили до Центру громадського здоров’я МОЗ України. Наразі обидва чоловіка почуваються задовільно, їх буде виписано з лікарні в разі негативних результатів на небезпечні хвороби.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Наразі в Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Нагадаємо, раніше всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі з'явилися моторошні кадри з дрона, на яких відображені вимерлі вулиці Уханю.

Також Знай.ua писав, що відтепер купити "унікальні" речі на всесвітньо відомому сайті AliExpress не можна.