Нещодавно на Львівщині була гроза під час якої містяни зафіксували незвичне явище — зимову блискавку.

У середу, 22 січня, вночі в окремих районах Львова можна було спостерігати справжню зимову грозу. Деякі містяни зазначили, що помітили незвичне для зими явище - блискавку.

Про те, на львівській метеостанції зазначили, що прилади не зафіксували появу блискавки. Але львівський синоптик Олена Смалюх зазначила, що дійсно бачила це незвичне явище для зими.

У Львові помітили зимову блискавку

За словами синоптика, зимові блискавки можна спостерігати вкрай рідко. Однак все це можна пояснити, на Львівщини зимові грози бувають рідко. Вони спостерігаються тоді, якщо на землі температура близько 0°, а на висотах надходить холодне арктичне повітря. При цьому варто зазначити, що грозу можна було спостерігати лише в окремих районах міста.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

За словами Олени Смалюх блискавка з'явилася через те, що наразі клімат змінюється надзвичайно швидко.

Як повідомляв Знай.uа львів'яни, тримайтеся: синоптики здивували прогнозом на 24 січня.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.