У Львові в п'ятницю, 24 січня, буде хмарно, але безсніжно. Таким прогнозом поділилися на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день не підніметься більше, ніж до 4 градусів вище нуля, і застрягне на цьому показнику. Вночі похолодає до градуси морозу.

За інформацією метеорологів, найтеплішим день 24 січня у Львові був у 1971 році, тоді прогрілося до 8,6 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1950 році і в 2006 році, до 22,7 градусів морозу.

Погода в Україні 24 січня, Укргідрометцентр

За православним традиціям, в цей день, 24 січня, шанувався преподобний Феодосій Великий. Цей святий отримав у народі прізвисько «Феодосій-теплун». Зазвичай у цей день трохи теплішало, виходило сонце – але йому не поспішали радіти: говорили, що січнева весна – не до добра. Таке потепління обіцяло затяжну весну, яка прийде рано і з теплом.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Проте така рання весна веде за собою холодне і дощове літо, а це означало, що урожай зернових вимокне, фрукти не наллються, а овочі згниють на грядках. Тому тепло на Феодосія сприймалося як поганий знак. Зі спокійною душею в цей день приймали морози і похмуру погоду.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.