Мешканці села Горохолин Ліс Богородчанського району на Прикарпатті вимушені платити збори на церкву, інакше їхні імена опиняються на дошці ганьби. Про це обурені селяни написали у соцмережах, розмістивши відповідні фото.

За словами користувачки Вікторії, така практика у селі діє недавно.

"Шановні люди, скажіть, будь ласка, чи у ваших селах в церкві вимагають щомісячну плату, а тих, хто не заплатив, пишуть у список і вивішують на двері церкви, щоб усі могли бачити?», - написала вона, додавши, що не всі мають зайві гроші на «церковний податок».

Вона зазначила, що «боржникам» у церкві відмовляють у здійсненні таїнств хрещення чи вінчання.

Фото: соцмережі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ті, хто не заплатив, не можуть взяти шлюб або хрестити дитину у тій церкві. Вибачте мене, але що це за дибілізм? У кого так само?", — обурюється жінка.

Натомість коментатори розділилися у поглядах на ситуацію. За словами деяких людей, у їхніх селах громада також практикує подібне публічне приниження тих, хто не здає коштів на потреби храму. Інші радять знайти інший храм, де будуть ставитися до людей лояльніше, а з приводу поборів звернутися до поліції.

Проте знайшлися й ті, хто вважає подібні дії сільської громади виправданими, адже в Біблії сказано, що утримувати церкву і священика мають самі віряни.

Нагадаємо, "Моя церква" в смартфоні: ПЦУ запустить мобільний додаток.

Як повідомляв Знай.uа глава РПЦ Кирило закликав віруючих до скромності, забувши про свою резиденцію, яхту та елітних годинниках.

Знай.uа писав, московський священик образив донька воїна ЗСУ: "Слуга диявола...", жорстке відео.