У Львові в Регіональному ландшафтному парку "Знесіння" людям з інвалідністю надали можливість пройти дієвий курс терапії, суть якої полягає у спілкуванні з кіньми.

Кінна терапія у Львові, фото: скріншот Facebook

Про це 21 січня зооактивіст Орест Залипський написав на сторінці Домівки у Facebook.

"Поговоримо про іповенції? 😉 Іповенція - один із напрямків кінної терапії. Ця сфера терапії є "парафією" психології, соціальної роботи та корекціїної педагогики, в основі - спілкування з конем та догляд за ним без верхової їзди. Основні вимоги до коня - доброзичливість до людини*. Це той випадок, коли навіть кінь з проблемами зі здоров'ям може працювати, робити добру справу. Сьгодні я була гостем у Регіональний ландшафтний парк "Знесіння", а саме - у "Домівці врятованих тварин", куди завітали друзі з "Лярш-Ковчег". У "Домівці" утримуються декілька коней, яких свого часу рятували/купляли із поганих умов. Коні старі, за станом здоров'я не можуть працювати, але із задоволенням спілкувались із відвідувачами, пригощались яблуками та дарували позитивні емоції 😉 У нас відбувся справжній сеанс іповенції - комуникативної кінної терапії 😉 В цьому нам допоміг "дідусь" Сивий. Йому близько 25 років, все життя важко працював, має проблеми зі спиною, але готовий "поговорити" про моркву, яблука та бублики ) *також існує окремий напрямок роботи із кіньми з поведінковими проблемами або дикими, як один із варіантів роботи з ветеранами, що мають труднощи у комуникації - через соціалізацію тварини соціалізується й людина, яка з цією твариною працює, але це не про роботу з особами з інвалідністю - це як окрема частина іповенції. Але теж іповенція", - йдеться в публікації.

Скріншот Facebook

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Цей вид терапії наразі активно вивчають психологи, її використовують в корекційній освіті. Суть її полягає в комунікації людини з конем на більш "дружніх" та рівноцінних умовах, тобто догляд, спілкування, але не верхова їзда.

Кінна терапія у Львові, фото: скріншот Facebook

Головна "вимога" від коня - комунікабельність щодо людей. Можна покращувати дітям настрій. Особливість цієї ситуації також в тім, що навіть тварина зі слабким здоров'ям може відігравати важливу роль, допомагаючи психологам у їхній роботі з людьми.

Нагадаємо, Владиславу Погрібному, 17-річному харків’янину із синдромом Дауна, вдалося знятися у декількох художніх фільмах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін ледь не розбився в авіакатастрофі, пілоти приземлялися наосліп