У Львові продуктовий магазин "Делікатес" вигадав смачний спосіб популяризації української мови - тут пригощають школярів круасанами за високі оцінки з предмету.

Про це розповів речник ГУ ДСНС Львівщини Віталій Туровцев та поділився відповідними фото на своїй сторінці у Facebook.

"Звичайний магазин "Делікатеси". Нам є різниця", - йдеться у публікації.

"Українська мова - це дуже круто. Акція для учнів 5-8 класів: покажи оцінку "10-12" балів з української мови та отримай круасан з начинкою на вибір", - йдеться у тексті оголошення, розміщеного при вході у магазин.

Скріншот Facebook

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Власниця магазину "Делікатеси" Галина Разувайлова розповіла, що така акція діяла у двох її магазинах: на вул. Сулими та на вул. Драгана.

"Ми вирішили чимось мотивувати дітей і на початку семестру запустили таку акцію й ось семестр добіг кінця. Я вважаю, що це дало непоганий результат і справді мотивував дітей. Мені навіть говорили вчителі сусідніх шкіл, що діти просять дати їм якесь завдання з української, щоб потім показати оцінку нам і отримати круасан. Батьки також позитивно відгукуються", — наголосила підприємиця.

За її словами, за семестр акцією діти скористались кількасот разів, а сам магазин і надалі буде влаштовувати подібні вікторини.

Нагадаємо, на Львівщині продовжує зростати кількість людей, які отруїлися неякісною їжею у ресторані готельно-відпочинкового комплексу “Криве озеро” під час святкування весілля. Наразі госпіталізовано 24 особи, четверо з яких - діти.

Як повідомляв портал Знай.ua, щодня в українських школах харчуються 5 мільйонів дітей, при цьому, за 2019 рік були встановлені порушення в організації харчування у 38% закладів - це 626 отруєнь. Це означає, що кожен день половина дітей в українських школах знаходяться в небезпеці.

Також портал Знай.ua писав, що в дитячому садку відбулося масове отруєння дошкільнят.