У Львівській багатопрофільній лікарні №19 філії ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» було проведено перевірку, яка виявила кричущі порушення в утриманні хворих та наданні їм медичної допомоги. Про це написали на сторінці Офісу Омбудсмена України у Facebook.

Як зазначається, медичний заклад розташовано території Львівського слідчого ізолятора.

Перевірка виявила, що у приміщеннях лікарні холодно: повітря не прогрівається вище за 11-15 градусів тепла. У камерах-палатах старе устаткування, стіни вкриті пліснявою, зламана сантехніка та електромережі. Пацієнти змушені спати на металевих ліжках зі старими матрацами, драними подушками, подекуди – без постільної білизни.

Щодо лікування засуджених також є порушення: відсутні засоби анестезії, препарати для лікування ШКТ.

Не виявилося у лікарні і наркотичних знеболювальних, які були необхідними п’ятьом засудженим із онкологічними захворюваннями. Їм не проводили комп’ютерну томографію та магнітно-резонансну томографію, які б дозволили спостерігати динаміку захворювання.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Крім того, територією лікарні пересувається зграя щурів: дератизацію в установі проводили неналежним чином.

Фото: Facebook Офісу Омбудсмена

«Захисники, подивіться на законослухняних людей! Як вони лікуються! Живуть! Норм! Да! А ці "люди" так або інакше вибрали самі таке життя! Чому вони повинні отримувати хоча б щось безкоштовно?», «І так годуємо довічно засуджених! Я б їх всіх постріляла! Там немає помилково засуджених. А гроші знімають з інвалідів, пенсіонерів, що ледь животіють!», «Ви на хворих пенсіонерів гляньте спочатку», - обурюються львів’яни.

«...сумно...так і з в'язнями поводяться...нікому нема до того діла...дитячі лікарні в жахливому стані, і ніхто не реагує... Всі ми Божі діти - і в'язні, і ті, що на волі, і психи, колись перед Богом всі станемо і будемо давати звіт за кожну скривджену душу», - зазначають інші.

Скрін: Facebook

Нагадаємо, що у Харкові затримали слідчого обласного ГУ Національної поліції, який шпигував на користь російських спецслужб.

Також портал Знай.uа писав, що у харківській колонії бунтують в'язні, уведено особливий режим: ситуація критична.