У суботу, 4 січня, Львів накриють сніг і дощі. Сонце в цей день не покажеться на небі, заявляють на сайті Sinoptik.

Температура повітря досягне 3 градусів вище нуля вдень, а вночі похолодає до нуля градусів.

Згідно зі спостереженнями метеорологів, найтеплішим 4 січня у Львові було в 1988 році, більше 9 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1993 році, до 19 градусів морозу.

Погода в Україні 4 січня, Укргідрометцентр

У православній традиції в цей день, 4 січня, відзначали день пам'яті святої Анастасії. Вважалося, що Анастасія – покровителька легких пологів і здорової вагітності. До неї зверталися з молитвою жінки, яким належало незабаром народити дитину.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вважалося, що, якщо в цей день почати вишивати рушник, він допоможе успішному завершенню пологів.

Якою була погода в день святої Анастасії, таку слід було очікувати і в листопаді. Якщо в цей день хмари наполегливо рухаються по небу проти вітру, то незабаром почнеться снігопад. Білі хмари віщували потепління, важкі темні хмари – до бурі зі снігом.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.