На митному посту «Західний» Львівській області 26 грудня співробітники державної фітосанітарної інспекції виявили партію апельсинів, які не можна було пропускати на територію України. Про це повідомили в Держспоживслужбі України.

Як наголошується, партія небезпечних апельсинів прибула в нашу країну з території Туреччини. Вага зараженої партії - 0,22 тони.

У Держспоживслужбі пояснили, що апельсини були заражені карантинним організмом – середземноморською плодовою мушкою (Ceratitis capitata Wied.). Це небезпечний шкідник плодових культур, і в Україні не водиться, але може бути завезений з фруктами і овочами з-за кордону. Щоб уникнути поширення цього шкідника, продукти часто обробляють хімічними інсектицидами, а також піддають термічній обробці.

У випадку з 220 кілограмами апельсинів, їх вирішено було знищити.

Країні, що надіслала неякісний товар, тобто Туреччині, направлять нотифікацію про те, що вантаж не відповідає фітосанітарним вимогам України. В майбутньому постачальника можуть оштрафувати за повторні порушення.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, что Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід стосовно бізнесмена Вадима Альперіна у справі про розмитнення товарів за заниженою вартістю.

Як повідомляв портал Знай.uа, детективи НАБУ затримали "хрещеного батька контрабанди" одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

Також портал Знай.uа писав, що президент Володимир Зеленський пообіцяв винагороду за допомогу в затриманні одеського контрабандиста.