Львів сьогодні прощається з Етеллою Чуприк – відомою українською піаністкою, яка неодноразово виступала зі світовими знаменитостями. Про це повідомили у Львівському органному залі.

Як повідомляється, Чуприк було всього 55 років. Вона виступала з європейськими симфонічними оркестрами під керівництвом диригентів зі світовими іменами: Джансута Кахідзе, Федора Глущенка, Володимира Сіренка, Єжи Сальваровського, Богуслава Мадея, Володимира Понькіна, Роберта Кенінга та інших. Її репертуар налічував понад три сотні сольних творів, а також десятки концертів для фортепіано з оркестром. Крім того, Чуприк випустила 13 компакт-дисків з класичними творами.

Про Етеллу Чуприк відомо, що вона народилася в 1964 році в м. Виноградове Закарпатської області.

Вперше вона сіла за фортепіано у трирічному віці, а п'ятирічною виступала зі своїми першими концертами, виконуючи твори Шуберта і Шопена. З 2016 року - Народна артистка України.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Свій останній концерт геніальна піаністка дала 14 грудня 2019 року.

Нагадаємо, раніше померла відома актриса Франції Анна Каріна.

Як повідомляв портал "Знай.uа", помер автор хіта Popcorn з "Ну, постривай!" Гершон Кінгслі.

Також Знай.uа" писав, що актори "Перших ластівок" зізналися, як потрапили в серіал: "Спочатку..."