Напередодні католицького Різдва, 24 грудня, в українських Карпатах заблукав американський турист. Про це розповіли у Державній службі з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

Наголошується, що гість із США мав намір піднятися на Говерлу, проте йому це не вдалося. Рано вранці він вийшов з території спортивної бази "Заросляк" і вирушив на гору, але втратив дорогу.

Фото: ДСНС

Близько полудня, зневірившись вийти на стежку, він зателефонував рятувальникам з Ворохти. На допомогу іноземцю вирушили шестеро співробітників гірничорятувального загону. Відстежуючи американця по мобільному, вони знайшли його близько 15:30.

Як виявилося, горе-турист не впорався навіть з самим простим, «зеленим» маршрутом, і не мав при собі ніякої зимової амуніції. У таких умовах він міг легко замерзнути в карпатських лісах.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Іноземця спустили в долину в задовільному стані, йому нічого не загрожує.

Нагадуємо, що у столиці через аномальне тепло були оновлені температурні рекорди, які протрималися більше ста років.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, 2019 і в 2020 році.