У Львові 12 грудня, як обіцяють синоптики, буде панувати сніг, який час від часу буде переходити у дощ. Про такий прогноз погоди розповіли на сайті Sinoptik.

Повітря вдень прогріється сильніше, ніж до 2 градусів тепла, а вночі – до 1 градуса тепла.

Найтепліше 12 грудня у Львові було в 1999 році, стовпчик термометра тоді піднявся вище 10 градусів тепла, а найхолодніше – у 2002 році (16 градусів морозу).

Погода в Україні 12 грудня, Укргідрометцентр

В цей день поминали Парамона. Вважалося, що якщо зайці більше не приходять гризти кору з дерев у саду, то найбільш холодна частина зими залишилася позаду. Якщо на снігу з ранку немає заячих слідів, то вже до обіду розгуляється завірюха.

Популярні новини зараз
В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Якщо зайці перебираються ближче до житла, то скоро посилиться мороз. Якщо за ніч зайці потоптали весь сніг, значить, в цей день погода буде гарна.

Коли заєць вибирає притулок вище на пагорбі, - наближається негода. Якщо в бурю і заметіль заєць не виходить зі свого притулку, то негода ще триватиме. Зайці довго не змінюють свої шубки навесні - холод затримається надовго.

Нагадаємо, українцям показали фотографії засніжених Карпат.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.