38-річний настоятель Гарнізонного храму Степан Сус з Львівщини призначений єпископом курії Києво-Галицького верховного архієпископа - він офіційно став наймолодшим католицьким єпископом світу.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на офіційне видання Ватикану.

Отець Степан Сус, фото: Живе Телебачення

"У Ватикані повідомлено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священика Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зіґріса", – підкреслюють в повідомленні.

Папа Римський Франциск, Уніан
Папа Римський Франциск, Уніан

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто наголосити, що Степан Сус є досить популярним і активним святим отцем, якого добре знають у Львові та по всій Україні. Сан священика він отримав у 2006 році (рукоположений у сан священика в Соборі св. Юра Архиєпископом і Митрополитом Львівським Ігорем Возьняком). Цього ж року був призначений військовим капеланом Нацакадемії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного та синкелом Львівської архиєпархії УГКЦ у справах капеланства. Із 2011 року він є настоятелем Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

У 2011 році отець Степан Сус був відзначений "Золотим гербом міста Львова", а у 2014 отримав від мера Львова "Почесний знак святого Юрія".

Нагадаємо, глава католицької церкви Франциск розповів про те, що необхідно нанесення шкоди екології визнати гріхом.

Як повідомляв портал Знай.иа, Папа Римський відмовився приймати в Римі колишнього президента Петра Порошенка.

Також портал Знай.иа писав, що Папа Римський призначив уродженця Вінниччини Олександра Язловецького єпископом-помічником Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви.