В Україні почав діяти Закон, який забороняє перевезення дітей у автівках без спеціальних крісел, покликаних убезпечити малюків у разі аварії.

Однак, не зважаючи на благородну місію закону, у реальному житті батьки зіштовхуються з проблемами, які виникли унаслідок транспортного ноу-хау.

Про це інформує львівське видання "В городе" та уточнює деталі скандалу.

У повідомленні йдеться, що один з перших зафіксованих випадків функціонування закону, який забороняє перевозити дітей без автокрісла, стався у Львові. Таксист відмовився везти жінку з 3-річною дитиною, хоча йому запропонували встановити їх власне автокрісло, придбане заздалегідь.

Автокрісла для дітей, фото: poradumo.pp.ua
Автокрісла для дітей, фото: poradumo.pp.ua

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Львів'янка Олена Кулігіна розповіла, що разом з подругою, в якої є дитина, вони замовили таксі. Однак водій, побачивши 3-річну малечу, навідріз відмовився їх везти і висунув умову - якщо їх затримає поліція, то жінка платить штраф розміром у 500 гривень. І тільки в такому разі він виконає замовлення.

Однак клієнтки таксі відмовилися від цієї пропозиції, і запропонували йому натомість встановити своє автокрісло. Але водій не захотів цього робити, пояснивши, що "не зацікавлений у цьому", адже встановлення крісла в салон відібрало б надто багато часу. Тоді жінка вирішила подзвонити у службу підтримки, щоб поскаржитися. Однак там встали на бік водія і просто відмінили замовлення.

"Водій сказав, що він не буде чекати, він не зацікавлений, і відразу зателефонував у службу підтримки. Оператор відразу, без подальших розмов, скасувала цей виклик", - резюмувала жінка.

Автокрісла для дітей, фото: citi.cv.ua
Автокрісла для дітей, фото: citi.cv.ua

Варто нагадати, що у середу, 20 листопада, в Україні вступив у силу закон, який вимагає перевозити дітей ростом до 145 см чи віком до 12 років виключно у автокріслах. Невиконання цієї вимоги тягне за собою штраф розміром 30 неоподатковуваних мінімумів (510 гривень), а в разі потворного порушення - 50 неоподатковуваних мінімумів (850 гривень).

Нагадаємо, за перше порушення накладається штраф у розмірі 510 гривень, а за повторне - 850.

Як повідомляв портал Знай.иа, водіїв почали штрафувати за перевезення дітей без автокрісел.

Також портал Знай.иа писав, що українцям вдосконалили процедуру видачі водійських прав.