У середу, 20 листопада, депутати Львівської облради зробили жорстку заяву, яка стосується запровадження в Україні нового закону про ринок землі. Народні обранці переконані, що таке рішення становить пряму загрозу національній безпеці держави.

Сесія Львівської облради, фото: То є Львів

Про це повідомляє Zaxid.net.

У зв'язку із незгодою із позицією щодо ринку землі депутати вепутати висловили недовіру уряду та вимагають відставки Кабміну на чолі з Олексієм Гончаруком.

Гончарук, фото - 24 Канал
Гончарук, фото - 24 Канал

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відповідне звернення до керівництва держави підтримали 56 депутатів з різних фракцій на сесії у вівторок, 19 листопада.

Депутати Львівщини переконані, що Верховна Рада підтримала в першому читанні проект закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", знехтувавши численними зверненнями громадян, сільгоспвиробників, громадських організацій, рішеннями понад 100 місцевих рад стосовно необхідності продовження дії мораторію на купівлю-продаж землі.

Верховна Рада, Reuters
Верховна Рада, Reuters

"Статус української землі звели до рівня звичайного товару, який може купити кожен, хто заплатить більші гроші. Це загроза національній безпеці, і створюють цю загрозу найвищі посадові особи держави. Ми розцінюємо такі дії як дії, що містять ознаки державної зради", – йдеться у тексті колективного звернення.

Депутати Львівської обради звернулися до слуг народу з вимогою припинити кроки з подальшого розгляду скандального законопроекту до моменту винесення цього питання на всеукраїнський референдум. У разі розгляду в парламенті законопроекту у другому читанні обласні обранці навіть прописали у своєму рішенні готовність провести позачергову сесію у Києві та організувати масові акції протесту.

Нагадаємо, раніше Ігор Лесєв вказав на "діру" в законі про землю

Як повідомляв портал "Знай.ua", Гончаренко звернувся до Зеленського з поля, кинувши собі в лице пригорщу землі

Також "Знай.ua" писав, що Пальчевський назвав головну помилку Зеленського щодо ринку землі