У Чернівецькій області при чоловічому монастирі знаходиться дитячий будинок, де виховують сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Архієпископ Логнір з дітьми, фото: Вечірній Київ

Про це повідомляють українські ЗМІ, посилаючись на численні інтерв'ю опікуна 415 вихованців, яким став архієпископ Лонгін (Жар), намісник Вознесенського Банченського чоловічого монастиря.

Усиновлені священнослужителем діти ходять до школи, яка знаходиться у селі Молниця, працюють на городі, вміють прати і готувати їжу.

Всі хлопчики та дівчатка називають владику Лонгіна татом, кожному з них він купує одяг, ліки і все необхідне, - допомагають віряни та волонтери.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Першими були двоє дітей, яких ніхто не хотів усиновляти, – хлопчики. Мене дуже попросили, коли ми пішли вітати дітей на свята, щоб їх забрали. І ми зважилися. Тоді це був перший крок", – розповів архієпископ-батько.

Архієпископ Лонгір з вихованцями, фото: Вечірній Київ

Питання усиновлення вирішували через чернівецького митрополита Онуфрія, який зараз є Предстоятелем Української Православної Церкви.

За декілька років систематичних усиновлень у монастирській сім`ї архієпископа Лонгіна виховуються 415 дітей. Зважаючи на такі заслуги, йому ще в 2008 році присвоїли звання Герой України, у 2009 оголосили переможцем конкурсу "Людина року в українському християнстві", у 2010 удостоїли премії "Гордість країни".

Нагадаємо, священик із Одещини здивував блискучими результатами на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу, узявши одразу дві золоті медалі на різних етапах змагання "богатирів" з різних країн.

Також портал інформував, що космічний суботник: новий супутник очистить орбіту планети від сміття

Портал Знай.ua писав, що в центрі Харкова встановлюють бокси з пакетами для прибирання за собаками