Студенти зі Львова Дмитро Лопушанський та Софія Петришин здобули перемогу на Глобальному конкурсі інновацій (Advanced Innovation Global Competition 2019) у Сінгапурі, який вважається одним із найпрестижніших у світі.

Про це інформує Мала академія наук України на сторінці спільноти у Facebook.

У повідомленні йдеться, що золоті медалі на конкурсі вибороли четверо студентів, які є учнями Малої академії наук України. Серед переможців двоє львів’ян – Дмитро Лопушанський та Софія Петришин.

"Феєрична перемога української збірної на Глобальному конкурсі інновацій (Advanced Innovation Global Competition 2019) у Сінгапурі!4 учасники - 4 золоті медалі в учнів Малої академії наук України Ольги Харасахал, Софії Петришин, Назара Поночевного та Дмитра Лопушанського. А також абсолютна перемога - нагорода "Найкращий серед найкращих (Best Award Trophy)" - в Ольги Харасахал. У змаганні могли взяти участь проєкти, що вже мають робочий прототип і готові до запуску на світових ринках. У складі журі - представники Массачусетського технологічного інституту, Наньянського технологічного університету, Державного університету Малайзії та інших провідних наукових установ світу. Це велика перемога для України в сезоні наукових змагань 2019!", - розповів заступник директора НЦ "МАНУ" Євген Кудрявець.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Окрім львівських студентів, перемогу в конкурсі здобули киянин Назар Поночевний та Ольга Харасахал з Маріуполя.

Нагадаємо, раніше під Запоріжжям місцевий ескобар пригощав підлітків наркотиками

Як повідомляв портал "Знай.ua", вантажівка знесла переповнений шкільний автобус

Також "Знай.ua" писав, що Грета Тунберг кинула виклик Атлантичному океану