У департаменті безпеки АТ "Укрзалізниця" заявили, що разом з киберполіцією їм вдалося виявити майнинговую ферму кріптовалюти, яка працювала, споживаючи електроенергію компанії. Про це розповіли в прес-службі УЗ.

Директор департаменту економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці" Олег Назарук повідомив, що організаторами майнинговой ферми виявилися чиновники компанії, що працювали на "Львівській залізниці".

При обшуку в приміщенні ферми було виявлено більше сотні комп'ютерів, які генерували биткоины. Всі вони працювали від електромережі, постачала "Укрзалізницю". За приблизними підрахунками, зловмисники завдали компанії збитків на мільйон гривень.

В "Укрзалізниці" нагадали, що в Україні биткоины поки ще не легалізовані, і займатися майнингом заборонено.

Нагадаємо, що стартував Національний відбір на міжнародний конкурс "Євробачення-2020"

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа ініціативи команди президента щодо наступу на зелену енергетику є поганим сигналом для інвесторів, що підриває довіру до країни.

Також Знай.uа писав про те, що міністерство цифровий трансформації планує легалізувати діяльність з майнингу криптововалют.