У Львові під час ремонтних робіт на вулиці Кортняка археологи випадково наткнулися на стародавнє підземелля і залишки мурованої зведеної стіни.

Під землею було виявлено монети із різного проміжку часу, частини стародавнього посуду і навіть залишки людей. За словами археолога Миколи Шницара, в підземеллі могла бути облаштована крипта костелу Пресвятої Трійці, який знаходився на цьому місці з 1703 по 1848 рік.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фахівці продовжують досліджувати знахідку: кістки були передані антропологам для отримання більшої інформації про тих, хто користувався підземеллям.

Знайдені людські рештки передали для дослідження антропологам.

Нагадаємо, що на Вінниччині знайшли кам'яну антропоморфну стелу. Археологи припускають, що вона була виготовлена ще в бронзову епоху.

Як повідомляв портал Знай.ua, на території Ізраїлю вчені виявили сенсаційну знахідку. Так, археологи розкопали руїни церкви, де знайшли крипту з мощами невідомого мученика.

Також портал Знай.ua писав, що під час проведення археологічних робіт у лондонському Тауері дослідники виявили два жіночих скелета.