Організатори Міжнародного фонду Івана Франка 22 жовтня зберуться у Львові, аби оголосити про умови проведення конкурсу на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка 2020 у році.

Представники всесвітньо відомого фонду нададуть інформацію про строки, вимоги, критерії до наукових робіт та умови подання монографій на здобуття Премії у 2020 році. А також керівники Фонду повідомлять про реформування Премії.

Варто нагадати, що Премія заснована для сприяння вивченню творчої, наукової, громадської діяльності Івана Яковича Франка і спонукання вчених з різних країн світу до проведення досліджень у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики, що увиразнюють гуманістичний, національний, духовний, державотворчий сенс для пізнання та утвердження наукової і культурної спадщини України у світовому контексті.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Премія надається за наукові відкриття, здобутки та заслуги науковців світу у галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. А кожен лауреат отримує грошову винагороду, золоту медаль із зображенням Івана Франка і диплом.

У 2019 році перемогу здобула доктор філології Міланського університету Марія Грація Бартоліні.

Нагадаємо, що у Дніпрі в одному і парків міста відбувся справжній лицарський турнір, на який з'їхалися лицарі з різних куточків України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вінниця потрапила до 20 найкращих міст для дітей за версією UNISEF

Також Знай.ua писав про те, що одеситка Катерина Фелліні отримала міжнародну премію EyeEm Awards на Berlin Photo Week і звання найкращого фотографа року.