Про страшні будні війни розповів колишній таксист, а потім - офіцер Роман Гребенюк, який пережив 40-денне перебування у Донецькому аеропорту.

Героя запросили на урок мужності в одну із львівських шкіл, де Роман відкрив дітям будні на війні і розповів про втрати, які просто неминучі у тяжкий для країни час. Діти подарували військовому квіти та співали разом гімн.

Роман Гребенюк - таксист з Лисичанська. З початком війни він втратив все, адже його рідні прийняли "іншу" сторону. В Донецькому аеропорту він провів 40 діб, а всередині побував тричі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Донбас зробив Роману подарунок - луганчанин закохався у донбаську дівчину Ірину. Вона прцює в поліції і торік вони побралися у гарнізонному храмі. Пара часто подорожує по Європі.

Колишній сержант і досі звикає до мирного життя. Роман розповідає, що щоночі бачить кошмари, у яких помирає. "Закінчується саме моєю смертю, я прокидаюсь і не розумію, чи я живий",- говорить офіцер.

Романа відібрали для ветеранської постановки "Голоси". Десять днів на Верховині ветеранів готували для сцени. На сцені вони босі, в камуфляжах, можуть повзати, кричати і говорити про те, що болить. Саме на сцені театру Роман може висловити все, що пережив у важкі часи. Військовий має надію знов виступати. Наразі він вступив до академії сухопутних військ за спеціальністю "інженер". Такий вибір обумовлений тим, що Роман Гребенюк особисто відчув наслідки неправильно побудованих споруд та хаотично встановлених мін.

Нагадаємо, що близько дев'яти жахливих місяців утримання і нарешті моряки потрапили додому

Як повідомляв портал Знай.ua, 14 жовтня, в День захисника України, о 22:45 на "1+1" відбудеться телепрем'єра фільму "Іловайськ 2014", який описує реальні трагічні події бою добровольчого батальйону Національної Гвардії "Донбас" за Іловайськ у серпні 2014 року.

Також Знай.ua писав про те, що обстановка на Донбасі в даний момент зовсім не спокійна