Львів сьогодні продовжить тонути у сонячних променях, що активізувались останнім часом по усій Україні. Спокусливе тепло буде невпинно кликати містян з дому у парки, а дітей - на ігрові майданчики. Тож Львів'янам не варто втрачати останній шанс та вдосталь насолодитися сонячними вихідними.

Нічна температура повітря над Львівщиною складе 6 градусів Цельсія. Вранці над горизонтом впевнено з'явиться сонце та розігріє область до 12 градусів вище нуля.

Вдень містянам варто очікувати справжньго літнього тепла, адже стовбчик термометра буде твердо стояти на позначці плюс 21 градус за Цельсієм.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Сьогодні, 14 жовтня, Львівщиною прогуляються незначні вітри, які дутимуть з різних напрямків із силою в 3 метри за секунду. Пообіді можливі пориви вітру по усій області.

14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. Офіційно цей день є державним вихідним.

За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я – Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю Покровою. Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.

Нагадаємо, що у Покров день згадують Царгород і запорожців, вітають військових, шукають наречених і чекають весіль

Як повідомляв портал Знай.ua, у всіх областях країни очікується суха погода

Також Знай.ua писав про кращу добірку гарних привітань у віршах з святом