Перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко у мережі Facebook повідомила про маштабні обшуки, які провели співробітники ДБР на Львівській митниці.

Як виявилось, перевірка дозволила викрити маштабну схему нелегального провезення через кордон брендового одягу під виглядом речей, що були у вжитку, з території Євросоюзу.

Через схему, яка довгий час працювала без збоїв, держбюджет України зазнав збитків щонайменше 1 мільйон гривень з кожної партії товару.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Контрабандна схема була побудована на зміні документів перед митним контролем: імпортер робив замовлення дорогих брендових речей, але перед митницею оформляв одяг як секондхенд. Кожна така партія коштує щонаймеше 400 тисяч доларів. Нерозмитнений одяг просували на ринки України та безперешкодно реалізовували.

"Перевіряємо причетність до цієї схеми службових осіб митниці, які, за попередньою версією слідства, сприяли незаконному переміщенню товару через митний кордон без проходження відповідних митних процедур. Одяг ввозили до України як секондхенд",- проінформувала Ольга Варченко.

Нагадаємо, що на кордоні України з Польщею - справжня пустка.

Як повідомляв портал Знай.ua, в аеропорту Харкова затримали громадянина Марокко, який знаходився у розшуку в Румунії

Також Знай.ua писав про те, що на Харківщині затримали росіянку, яка намагалась вивезти з України ікону та Біблію.