Активні громадяни міста Львів не перестають боротися з відголосками комуністичного ладу та його символікою. Нещодавно вони виявили зображення серпа та молота на флагштоках, з яких гордо стримлять українські прапори.

Активісти виявили "неподобство" на вулиці Довбуша, де знаходяться кілька подібних зображень. Містяни наголошуюють, що влада міста своїм недбальством ігнорує усім відомий закон про декомунізацію.

У соцмережах з цього приводу виникли активні обговорення. Обурені громадяни говорять, що це пряме нагадування про епоху терору у Львові, символіку якої намагаються викорінити вже чотири роки поспіль.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Громадський активіст Ігор Кідик прокоментував: "Насправді декомунізація – це дуже вагомо. Нація, яка не пам’ятає своєї історії та не цінує своїх ідеологічних цінностей – приречена на знищення, або асиміляцію".

Варто зазначити, що на відповідні звернення влада міста все ж реагує. Проте не замінює флагштоки на нові, а прсто зрізає їх болгаркою.

Директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Льнського" Руслан Забілий наголосив, що музей охоче прийняв би старі флагштоки як музейні експонати.

Нагадаємо, що жителі Запоріжжя вирішили переробити пам'ятник Леніну, який за законом про декомунізацію повинні знести, на постамент п'ятому президентові України Петру Порошенку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Геннадій Кернес не збирається відступати у питанні щодо проспекту Жукова

Також Знай.ua писав про те, що у звільненій від бойовиків Костянтинівці геть втратили розум