Рішенням Львівської міської ради на засіданні, яке відбулось 9 жовтня, було скасоване використання тварин у львівському цирку.

Згідно рішення, яке затвердив виконачий комітет львівської міської ради, використання тварин у цирках та дельфінаріях міста заборонено.

Директор львівського цирку зазначив, що без тварин циркове шоу стане просто неможливим.

"Це фактично захоронення всієї циркової сфери. Всі тварини у цирку мають біологічний вік до 20 років. Ніхто не думає, куди їх діти. Мільйони людей відвідують цирки України, і всі цирки будуть поставлені на коліна. Перший етап – цирк без тварин, другий етап- цирк без глядача і фінансів, а третій етап – нема цирку. Іде мова про бездумне популістське рішення",- наголосив директор львівського цирку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Водночас у міській раді планують звернутися з відповідним проханням до президента України та прем'р-міністра, аби ті відновили та посприяли гуманному ставленню до тварин.

Змін торкнетьсяі львівський парк "Знесіння", де планують створити реабілітаційний центр для тварин, які потребують допомоги після жорстого поводженя людей.

На захист тварин став також і очільник Львова Андрій Садовий. "Це питання потребує великої праці змін законодавства. Ми повинні бути людьми, і повинні бути гуманними до тварин. Те, що ми бачимо у цирках і дельфінаріях – це знущання над тваринами, вони не можуть себе захистити", - сказав мер Львова.

Нагадаємо, що у Харкові помітили неадекватного чоловіка, який тягав маленьке левеня по Кінному ринку.

Як повідомляв портал Знай.ua, в 2016 році 147 тигрів були вивезені зі скандального "Храму тигрів" у Таїланді в провінції Канчанабурі.

Також Знай.ua писав про те, що у неділю, 15 вересня, у Києві та ще 23 містах України пройшов Марш на захист тварин