Питання дотримання санітарних норм в закладах громадського харчування гостро стоїть як і майже у кожному регіоні країни, так і на Львівщині.

Цього разу експерти намагаються встановити причину харчового отруєння, яке спіткало відвідувачів ресторану "Соната" у місті Самборі Львівської області.

Як стало відомо, 29 вересня цього року четверо осіб потребували медичної допомоги внаслідок отруєння продуктами харчування. До цього всі постраждалі були присутні на святкуванні дня народження у ресторані "Соната" Усі вони вживали м'ясні продукти та страви з яєць.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У всіх постраждалих, серед яких 26-річна жінка зі своєю однорічною донькою, 66-річний чоловік та ще одна жінка віком 60 років, діагностували гостру кишкову інфекцію та гострий ентероколіт. Їх усіх, окрім старшої жінки, було госпіталізовано до інфекційного відділення КНП "Самбірська центральна районна лікарня".

За фактом отруєння співробітники правоохоронних органів відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Співробітники поліції встановлюють обставини події.

Нагадаємо, що постачальники запропонували нову систему організації харчування, завдяки якій учні та викладачі зможуть вживати смачну, здорову і, головне, безпечну їжу.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Харківщині за цей рік зафіксували майже 30 випадків захворювання на сказ

Також Знай.ua писав про те, що експортоване з Польщі куряче філе містить сальмонелу, повідомляє Держпродспоживслужба у Вінницькій області.