МІська рада Львова провела брифінг, на якому очільник міста Андрій Садовий повідомив важливу для містян та гостей Львова важливу новину: до кінця року львів'яни можуть почати користуватися валідаторами у громадському транспорті міста. Про підрядника, який виконає роботи по встановленню апаратів зчитування електронних квитків, стане відомо вже наступного місяця.

Мер Львова також сповістив, що планує провести ремонт дорожнього покриття на вулиці Хуторівка та прокласти мережі для тролейбуса. Наступного тижня у мерії планують оголосити тендер для визначення фірми, що встановить валідатори на цій ділянці маршрутів громадського транспорту.

"В нас завдання — щоб громадський транспорт був альтернативою, і люди почали пересідати з приватного транспорту на громадський. Торік ми купили 150 автобусів, 30 трамваїв в місто заїхало, всі вони на маршрутах. Наступний крок — 50 тролейбусів зараз робить Електрон для міста Львова. Вони мали б з листопада поступово виїжджати на вулиці міста. Наступний крок — це ми ще 100 автобусів купуємо з Європейським інвестиційним банком. Ще у нас у плані 10 трамваїв. Плюс ще будемо брати до 30 трамваїв в Німеччині, бо ці трамваї себе прекрасно показують, вони після капітального ремонту. Так ми повністю оновимо громадський транспорт міста, він стає координований. Також питання з тарифами, бо ніде такого нема, як у Львові, щоб пенсіонери їздили безкоштовно. У нас пенсіонери їздять у всіх видах громадського транспорту безкоштовно — це важливий соціальний момент",- повідомив Андрій Садовий.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, що вже з 1 листопада у столиці скасують жетони в підземці та паперові квитки в наземному транспорті, а з кондукторів зроблять контролерів.

Як повідомляв портал Знай.ua, мер Руслан Марцінків активно пропагандує обновлення сервісу в транспорті, який зробить громадський транспорт ще зручнішим для франківців.

Також Знай.ua писав про те, що проблеми із запуском електронного квитка в Івано-Франківську виникли через те, що в місті бракує фінансування