Торік керівництво Львівського аеропорту звернулось до дирекції компанії "Аве Львів" з проханням вирішити питання про облаштовану неподалік злітної смуги перевантажувальну станцію ТПВ., яка приваблює птахів.

Через збільшення кількості пернатих поблизу аеропорту літаки, які прямують на посадку або злітають, дедалі частіше стикаються з птахами. Поки що серйозних проблем не виникало, але ймовірність аварій у повітрі дуже велика.

Якщо вірити статистиці, яку надало Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами за серпень 2019 року,протягом місяця незначні зіткнення птахів з літаками виникли саме поблизу Львівського аеропорту.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Загалом по Україні зафіксовано 9 таких зіткнень, 8 з яких через концентрацію птахів саме на Львівщині.

Зокрема, чотири випадки трапились з літаками авіакомпанії Wizz Air, один – з Turkish Airlines, один – з Ryanair, один – з Ernest Airlines та ще один – з Lumiwings. Птахи були невеликими, тому жодних пошкоджень внаслідок зіткнень у літаках не виявили.

Нагадаємо, що друга за величиною французька авіакомпанія Aigle Azur оголосила про своє банкрутство.

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія раптом захотіла відновити авіасполучення з Україною і збирається провести повноформатні переговори.

Також Знай.ua писав про те, що лоукостер Wizz Air відкрив продаж квитків з аеропорту Бориспіль