У Львівській обласній державній адміністрації повідомили про завершення першого етапу Всеукраїнського профілактичного заходу "Урок". Ця програма передбачає контроль відвідування учнями шкіл та ліцеїв, а також виявлення та допомогу дітям, що опинились у тяжкій сімейній ситуації.

Начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис проінформував, що від початку навчального року в загально-освітніх навчальних закладах, професійно-технічних училищах і вищих навчальних закладах на заняття не з'явилися 85 учнів. Із них 20 осіб у віковій категорії від 6 до 10 років, 14 дітей у віці від 11 до 14 років та 51 дитини у віці від 15 до 17 років.

"17 дітей не приступили до навчання через невиконання батьками своїх обов'язків, четверо самовільно залишили навчальний заклад, 21 - за станом здоров'я, 21 - перебували за межами України, ще 22 - не відвідують навчання з інших причин.",- наголосив Володимир Лис.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

По завершенні першого етапу рейду "Урок" 1621 дитина Львівської області отримала фінансову та гуманітарну допомогу.

Всеукраїнський профілактичний захід "Урок" націлений на допомогу дітям із родин, які переживають сімейні труднощі, адресну допомогу в підготовці до навчального року та виявлення дітей, які уникають відвідування закладів освіти, та усунення причин та умов, які викликали відсутність дитини на навчанні.

Нагадаємо, що нове дослідження прояснила деякі моменти у вихованні підлітків

Як повідомляв портал Знай.ua, моніторинг харчування виявив 8 тон не якісних продуктів

Також Знай.ua писав про те, що з території школи евакуювали близько 700 учнів та працівників