Маленька мешканка Нового Роздолу, яка потребувала допомоги від лікарів та небайдужих людей, змогла поїхати додому. Про це повідомила завідувачка гематологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичну центру Ірина Цимбалюк-Волошин 27 вересня. Жінка розповіла, що завдяки зусиллям громадян, які допомогли зібрати кошти для недешевого препарату, 9-річна Ліза пішла на поправку і наразі її здоров'ю нічого не загрожує.

У дівчинки винкло ускладення після перенесеного вірусного захворювання - імунна тромбоцитопенічна пурпура (захворювання, що характеризується зниженням кількості тромбоцитів у крові та підвищеною кровоточивістю).

Збій імунної системи Лізи призвів до того, що імуноклітини почали боротися не лише з вірусом, а й з тромбоцитами, що могло призвести до масивних кровотеч.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дівчинка потребувала спеціального медичного препарату "Біовен Моно", який збільшує кількість тромбоцитів у крові, якого не було в наявності у медичному закладі. За нього було необхідно заплатити 130 тисяч гривень. Тож лікарі звернулися по допомогу до благодійного фонду "Крила наді", який оголосив збір коштів на лікування дитини.

На оголошення відгукнулися понад 300 осіб, які перераховували кошти і за два дні зібрали 137 628 гривень. Залишок від зібраної суми планують використати для лікування інших важкохворих дітей, що знаходяться під опікою фонду "Крила надії" і потребують дороговартісних медпрепаратів.

Стан 9-річної Лізи прокоментувала Ірина Цимбалюк-Волошин:"Учора тромбоцити у Лізи піднялися з нуля до 50 тисяч. Це вже та кількість, при якій нема загрози кровотечі. Учора їй прокапали другу порцію препарату і чекаємо результату. Якщо тромбоцити не впали і будуть 50 і більше тисяч, то дитина піде додому. Ми закінчили капати імуноглобулін, але він продовжує свою дію. І дівчинці нема сенсу при такій кількості тромбоцитів перебувати в лікарні. За якийсь час вона приїде до нас на консультацію і перевірку".

Нагадаємо, що дитина випала з 6 поверху, поки мати відвернулася.

Як повідомляв портал Знай.ua, під Києвом шукають безслідно зниклого хлопчика

Також Знай.ua писав про те, що у Києві безслідно зникла жінка, з якою був маленький син.