Інтернет-портал MediaSapiens спростовує новину про вбивство українського солдата на Львівщині. Як нещодавно писав Знай.ua , стало відомо про смерть військовослужбовця від руки польського солдата у Яворові на Львівщині. Першоджерелом цієї новини став сайт львівської газети "Ратуша", де її опублікували під заголовком " На навчаннях у Яворові польський військовослужбовець застрелив українського солдата".

Мова йшла про загибель 37-річного військовослужбовця 184 навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного біля одного з кафе у селі Старичі.

У редакції газети "Ратуша" повідомили, що відповідну інформацію розмістили російські хакери, які зламали сайт відомого львівського видання.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Російські ЗМІ у фейковій публікації вказали сайт Львівської поліції як джерело новини.

У редакції ситуацію коментують так: "25 вересня 2019 року на сайті газети «Ратуша» (ratusha.lviv.ua) була опублікована новина під назвою «На навчаннях у Яворові польський військовослужбовець застрелив українського солдата». Повідомляємо, що редакція газети «Ратуша» цієї інформації на сайті не розміщувала. Припускаємо, що на наш сайт відбулася хакерська атака, внаслідок чого з’явилася ця фейкова новина. На цей момент сайт газети «Ратуша» тимчасово призупинив свою роботу у зв’язку з подіями, що відбулися. Триває технічна перевірка та з’ясування обставин цього інциденту".

Нагадаємо, що розвідка Міноборони України доповіла про ворожі диверсійні групи

Як повідомляв портал Знай.ua, угорський дипломат зробив недопустиму заяву щодо російської агресії в Україні

Також Знай.ua писав про те, що Росія пролетіла повз чемпіонат світу з легкої атлетики