Львівські спеціалісти, які працюють у міжнародній компанії GlobalLogic, завершили роботу над проектом, який розробляли протягом останнього року. це - новий додаток EcoHike для очистки карпатських гір від сміття, який доступний лише в українському App Store и Google Play.

Львівська команда створила корисний додаток з метою виявлення та очистки гірської місцевості від відходів, які залишають туристи на схилах гір.

Туристи, які матимуть такий додаток у своєму гаджеті, зможуть відмічати місця накопичення сміття на карті, додати докладний опис і світлини місця, яке необхідно розчистити. Інші користувачі матимуть можливість прокласти свій маршрут відповідно до вказаних на карті локацій засмічення, розчистити позначену місцевість та змінити інформацію про неї у додатку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Додаток розрахований на те, аби всі бажаючі могли долучитися до прибирання забрудненої гірської території.

Лідер проекту EcoHike Юрій Голованов розповів: "Ідея створення проекту виникла після організованого нашими колегами походу на гору Хом’як. Подорожуючи схилами, колеги побачили багато залишеного туристами сміття. Прибрати його можна було лише з допомогою хмарних та мобільних технологій."

Нагадаємо, що компанія ASUS представила на виставці Computex 2019 дуже незвичайний ноутбук ASUS ZenBook Pro Duo

Як повідомляв портал Знай.ua, кияни зможуть платити за воду через новий додаток

Також Знай.ua писав про те, що компанія Apple випустила першу окрему систему для своїх планшетів під назвою iPadOS.