Сьогодні Львів вшановує пам'ять героя небесної сотні Юрія Вербицького, якого викрали та закатували під час Євромайдану.

Юрій Луценко працював інженером відділу сейсмічності Карпатського відділення Інституту геофізики НАН України імені С.Суботіна у Львові. Він був свідомим громадянином, тому не міг лишитися осторонь подій, які відбувалися у столиці у 2014 році.

21 січня, перебуваючи у Жовтневій лікарні в Києві через травму ока, Юрія разом з Ігорем Луценком викрали з приміщення офтальмологічного відділення, куди з Будинку профспілок його привіз Ігор Луценко для надання медичної допомоги. Ігор Луценко розповів, що викрадачів було десятеро і вони спеціально розшукували постраждалих учасників Євромайдану у київських лікарнях, щоб з ними жорстоко розправитися.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Нас із цим чоловіком, його звали Юрій, скрутили, побили і, кинули до чорного мікроавтобуса, який на великій швидкості рушив у бік лісу. Там нас спочатку разом допитували з елементами насилля, а потім розтягнули по різних кінцях лісу і обробляли окремо. Я лише чув, що дуже сильно пресують цього Юрія. Чому його, а не мене? Бо він, виявився зі Львова, а для цих людей, за їхніми ж словами, це особлива каста ворогів. Тому за нього взялися, так би мовити, найбільш охочі люди. Мною, порівняно з ним, практично не займалися. Все це тривало хвилин 40, годину. Потім нас знову погрузили в автобус і кудись відвезли з мішками на голові",- розповідав Луценко.

Тіло Юрія Вербицького знайшли 22 січня 2014 року в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області зі слідами тортур.

Урочисте вшанування героя відбудеться у Львівській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів № 27 імені Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького (вулиця І. Свєнціцького, 15) сьогодні, 17 вересня, о 13:00 годині.

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський на парковому подвір'ї Маріїнського палацу зустрівся з українськими військовими моряками, яких утримували в Російській Федерації, та членами їхніх родин.

Як повідомляв портал Знай.ua, мультимедійну стелу пам'яті загиблим на Донбасі медикам відкрили у Вінниці.

Також Знай.ua писав про те, що Олег Сецов повернувся в Україну. Читайте головні цитати українського режисера