"Опалювальний сезон у Львові під загрозою",- про це повідомила заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Опалювальний сезон у Львові може не розпочатися. Також під загрозою і подача води містянам. Усе це - через брак коштів на оплату комунальних платежів підприємств та виплату зарплат. На сьогодняшній день заборгованість по заробітній платі працівникам "Львівтеплоенерго", "Львівводоканалу" та "Залізничнетеплоенерго" становить 155 мільйонів гривень. Разом з комуналками сума становить 164 мільйони гривень. Бюджет на такі суми не розрахований.

Про це йдеться на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Заступник голови інженерної комісії ЛМР Віталій Свінціцький наголосив: "Це вже традиція – раз на кілька місяців депутатів просять перевести величезні кошти на потреби комунальних підприємств, які не здатні заробити навіть на зарплату своїм працівникам. Це перший показник, що комунальні монополісти працюють не ефективно, відсутній якісний менеджмент, нема правильних управлінських рішень для розвитку підприємств".

У "Львівводоканалі" найскладніша ситуація. За словами керівника підприємства, операційні видатки через прориви і втрати води за півтора року сягнули 19 мільйонів гривень. На заміну двох критичних водогонів потрібно 360 мільйонів гривень, на оновлення 80-90% водогонів – понад 1,1 мільярда гривень. Інакше постійні прориви можуть призвести до колапсу і залишити місто без води.

Нагадаємо, що київрада перетворилась на бізнес-клуб, який осідлав всі потоки в столиці

Як повідомляв портал Знай.ua, у столиці згорів офіс комунального підприємства "Київблагоустрій".

Також Знай.ua писав про те, що Кабінет міністрів ухвалив рішення підняти зарплатню українцям.