Новоутворений Верховною Радою 9-го скликання Кабінет Міністрів може похвалитися аж трьома львів'янами у своєму складі.

29 серпня пройшло голосування за нових членів Кабміну, за яких проголосували 281 депутат, голоси "проти" віддали 26 народних обранців, 45 з них утрималися. Парламент підтримав кандидатури членів нового кабінету міністрів України, запропоновані прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком від імені Парламентської коаліції (фракція "Слуга народу"). Посади у новому Кабміні зайняли й три львів'янина, серед яких дві жінки і один чоловік.

Міністром у справах тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб обрали Оксану Коляду.

До свого призначення жінка працювала заступником міністра у справах ветеранів. Правда, тепер в новому відомстві будуть поєднані функції двох міністерств - у справах ветеранів і тимчасово окупованих територій. На посаду глави об'єднаного відомства Коляду рекомендував Союз ветеранів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Оксані Коляді 38 років. Свою освіту вона здобула у Львівському інституті внутрішніх справ, спеціальність - магістр права. З 2003 по 2015 працювала в структурах МВС. У 2013-му отримала сертифікат міжнародного тренінгового проекту "Жінка в поліції".

Коляда має звання полковника запасу - в 2015-2017 роках вона служила в ЗСУ. Працювала начальником комунікацій і преси Міноборони в рамках проекту Реформи госкоммунікаціі за підтримки британського уряду. У 2016-2017 роках Коляда організувала спецкурси для журналістів, які працюють в зоні проведення АТО. Ефективність цього проекту була оцінена міжнародними спостерігачами, досвід їх створення вивчали представники ряду країн НАТО, експерти ОБСЄ.

У 2016 році Коляда очолила робочу групу Комітету реформ Міноборони з розробки системи стратегічних комунікацій в Збройних Силах України.

Оксана Коляда - голова громадського союзу "Будинок ветерана".

У березні 2019 роки її призначили заступником міністра в новоствореному Міністерстві у справах ветеранів.

Другою жінкою у списку стала Зоряна Скалецька. Її нова посада- міністр охорони здоров'я.

Народилася 9 серпня 1980 року під Львові. Доцент і заступник декана факультету правничих наук Національного університету "Києво-Могилянська академія", який закінчила в 2002 році. У проміжку отримала ступінь доктора правових наук в університеті Марії Кюрі в Любліні (Польща). Інформація про медичну освіту нового міністра МОЗ у відкритому доступі відсутня.

Є головою правління Української медико-правової асоціації, членом Всесвітньої асоціації медичного права, директором громадської організації "Форум здоров'я". Після Революції Гідності працювала експертом з питань медичної реформи. Також очолювала комісію при Міністерстві охорони здоров'я з питань реформування системи охорони здоров'я. На посаду міністра охорони здоров'я Черненко порадив колишній власник клініки "Борис" нардеп Михайло Радуцький.

До 2017 року була одружена з народним депутатом VIIІ скликання Верховної Ради від БПП Олександром Черненко. Виховує доньку.

Крісло міністра культури, молоді та спорту зайняв медіамагнат Володимир Бородянський.

Народився 15 січня 1974 року у Новому Роздолі Львівської області. У 1997 році закінчив фінансово-економічний факультет за спеціальністю "Фінанси і кредит" Київського національного економічного університету. З 1998 року - комерційний директор газети "Московський комсомолець в Україні". З 2000 року - керівник відділу по управлінню медіа-активами "Альфа-банку" (відповідав за реалізацію бізнес-проектів: "Новий канал", "Наше радіо", "Московський комсомолець в Україні"). У 2004 році був обраний головою Правління ЗАТ "ММЦ СТБ".

29 липня 2019 року Президент Володимир Зеленський призначив Бородянського своїм радником з гуманітарних питань (поза штатом).

Нагадаємо, що Рада прийняла в першому читанні закон про імпічмент

Як повідомляв портал Знай.ua, виправити критичні помилки попереднього уряду закликає прем’єр-міністра народний депутат Сергій Шахов. Про це він сказав в ефірі ток-шоу на «Прямому»

Також Знай.ua писав про те, що у Раді назвали дати розгляду важливих законопроектів