Голова громадської організації ветеранів АТО Олексій Фролов був присутній на нараді з блокувальниками і представниками Національної поліції, митниці, СБУ та Львівської залізниці, де обговорювалось питання блокування вагонів вугілля в Сосниці. "Ми висунули вимогу, щоб сьогодні на сесії облради проголосували за звернення до президента, Кабінету Міністрів, щоби торгівлю вугіллям із Росією заборонили на законодавчому рівні. Подали письмове звернення також на ім’я депутата від Львівщини Михайла Бондара (він якраз в комітеті по паливу) і на депутата по нашому округу Юрія Кармельчука, бо він також в цьому комітеті",- повідомив Олексій Фролов. Також він розповів, що голова Львівської обласної адміністрації Маркіян Мальській підтримує закон і наголошує, що вагони з російським маркуванням потрібно пропускати.

Наразі на станції в Соснівці заблоковано 64 вагони з маркуванням Російської Федерації, має бути ще 14. Тисячу вагонів, про які раніше повідомляли активісти, наразі в Україні нема. "Поки що ми хочемо мирними способами не пропускати вагони. Радикальних методів застосовувати не будемо, оскільки вже вчора були попереджені, якщо будемо блокувати. То відкриють кримінальне провадження",- говорить активіст.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що обсяг зовнішньої торгівлі українськими товарами з країнами Євросоюзу виріс.

Як повідомляв портал Знай.ua, ДТЕК не зміг купити вугілля за ціною "Роттердам+", оскільки вона нижче ціни реального імпорту і в Україні немає охочих продати паливо за такою ціною.

Також Знай.ua писав про те, що згідно з оприлюдненими результатами торгів 22 і 27 серпня, "Центренерго" продало 942,75 тис. МВт-год електроенергії на вересень