Небайдужий львів'янин Ігор Девбич висловив негативне ставлення до російськомовного ліцею №45 на вул. Науковій.

Про це він написав у соцмережі.

"Російськомовний ліцей №45 на вул. Науковій – найбільший російськомовний ліцей на заході України, де навчається майже тисяча учнів", "Форпост русского міра",- прокоментував користувач.

Ліцей активно фінансується владою міста. Раніше тут діяв музей Пушкіна, а виховні бесіди з учнями проводив священнослужитель РПЦ.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Ліцей активно культивує російську культуру в українському серидовищі. як повідомила одна з жінок, дитина якої авчається в закладі, тут "панує культ Пушкіна і російської мови. Української мови там на коридорі не почуєш".

У російськомовному навчальному закладі донедавна не було жодного українського класу. Під тиском громадськості все ж таки було створено один єдиний клас із можливих чотирьох.

"Управління освіти міста належно не закріпило територію за цим ліцеєм і вийшло так, що за україномовною сусідньою школою та російськомовним ліцеєм закріпили однакову територію. Управління освіти Львова постійно дбає про права нацменшин, а хто має дбати про права українців?",- пише Ігор Девбич.

Користувач задається питанням, чи захочуть батьки віддавати своїх дітей у заклад, де панує "русский дух" і де прищеплюють любов до культури та традицій сусідньої держави.

Нагадаємо, що половина комісії була представлена українофобами - обурився один з нардепів

Як повідомляв портал Знай.ua, представник президента вважає, що про регіональні мови слід забути

Також Знай.ua писав про те, що у закладі бариста відмовилася обслуговувати клієнта українською мовою