Львів'яни зібрались під стінами Обласної ради. Чого добиваються містяни?

Стало відомо, що з самого ранку, 10 вересня, під Львівською державною обласною адміністрацією зібрались мешканці області та влаштували пікет. Метою заходу став протест жителів проти будівництва сміттєпереробного заводу у Кривчицях і цинкового заводу у Винниках Львівської області.

Громада Знесіння та Кривчиць вже неодноразово пікетувала під Львівською міськрадою через сміттєпереробний завод. Вони вважають, що такий комплекс стане ще однією екологічною катастрофою. Позицію місцевих жителів підтримали депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного заводу. Втім мер відстоював свою позицію і запевняв, що майбутній комплекс буде екологічно чистим об’єктом.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В свою чергу обурених мешканців підтримав і колишній голова Львівської ОДА Олег Синютка, зазначивши, що "будівництво заводу в межах "Знесіння" є екологічно необґрунтованим і господарсько недоцільним".

Міністерство екології та природних ресурсів України підтвердило безпечність майбутнього сміттєвого заводу. Водночас Мінприроди зобов’язало ЛКП "Зелене місто" встановити додаткову систему чистки технічних і дощових стоків на території сміттєвого комплексу, аби унеможливити будь-який негативний вплив на навколишнє середовище.

Нагадаємо, що Україна опинилася на 9 місці в десятці країн з найбільшим обсягом сміття на одного мешканця за рейтингом 24/7 Wall Street.

Як повідомляв портал Знай.ua, саркофаг, який швидко побудували над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС, може привести до катастрофи.

Також Знай.ua писав про те, що вміст аміаку та сіроводню у досліджених зразках атмосферного повітря в смт. Тростянець Вінницької області, де розташоване підприємство «Тростянецький спиртовий завод», не перевищує допустимих концентрацій.