Як уже повідомлялося раніше, 16 серпня на Львівщині поблизу села Кавське Стрийського району відбувся масовий падіж голів свиней на підприємстві "Галичина-Захід". Експерти кваліфікували його як спалах африканської чуми свиней та 19 серпня оголосили карантин у даному районі.

На місці спалаху хвороби чергували працівники ветеринарних служб, працівники з контролю безпечності продуктів, а також співробітники полції та військовослужбовці Національної гвардії.

Для недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней були організовані спеціальні заходи із утилізації трупів хворих тварин. Так, було облаштовано 9 котлованів на площі 2 040 квадратних метрів, у яких відбулися захоронення спалених тіл свиней. Загалом, станом на 8 вересня спеціалісти змогли утилізувати 72 569 туш свиней. До цієї процедури було залучено 232 людини і 30 одиниць техніки.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що експерти визначили, чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців

Як повідомляв портал Знай.ua, багатодітна сім'я в біді: постраждали від укусу тварини, всім загрожує небезпека.

Також Знай.ua писав про те, що два місяці на карантині будуть кілька вінницьких сіл, через спалах сказу.