Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

До лікарні на Львівщині потрапив солдат, медики нещодавно йому видалили селезінку.

Як пояснив сам потерпілий, він заснув під час занять, а старшина підійшов до нього та вдарив з усієї сили. Протягом цілого дня чоловік дуже погано себе почував, але медичну допомогу йому надали лише наступного дня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Інші солдати, які бачили все на власні очі, також підтверджують слова контрактника, але змовчали під час інцеденту через страх. Сам же старшина відповів по телефону, що ніякого відношення до такого свавілля не має, і, взагалі, таке обвинувачення для нього - "психологічна травма".

Також потерпілий чоловік розповів, що скандальний старшина не вперше застосував силу. Мав місце випадок, коли він відвіз солдата в ліс та наказав голими руками копати собі яму.

У військовій частині старшину старанно покривають, але й даного випадку коментувати не поспішають.

По цьому факту за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні та скеровано до суду обвинувальний акт відносно ексвійськовослужбовця однієї з військових частин Львівщини.

У ході слідства Територіальним управлінням ДБР у м. Львові встановлено, що в липні 2018 року старшина під час проведення заняття із самопідготовки застосував насильство до підлеглого, спричинивши бійцю фізичний біль та моральні страждання. Зокрема, умисно наніс солдату тілесні ушкодження в ділянку селезінки і, як наслідок, ушкоджений орган довелося видалити.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 426-1 КК України (застосування насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки) скеровано до Яворівського районного суду Львівської області для розгляду по суті.

За вчинене йому загрожує від 7 до 10 років позбавленням волі.

Нагадаємо, що в лікарню Мечникова в Дніпрі привезли ще одного пораненого бійця.

Як повідомляв портал Знай.ua, під Харковом на кордоні області сталася смертельна НП.

Також Знай.ua писав про те, що оскаженілий військовий влаштував дебош, "надихнула" горілка